ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινέζικα σπαγετίνι µε κοτόπουλο και ενταµάµε


Τα µακαρόνια µετατρέπονται εύκολα σε ευφάνταστα κινέζικα πιάτα. Ειδικά µακαρόνια όπως τα σπαγετίνι που είναι λεπτά και ψήνονται πολύ γρήγορα σαν κινέζικα νουντλς. Τα ενταµάµε θα σας προσθέσουν χρώµα αλλά και υπέροχη γεύση.

no

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

500γρ. κοτόπουλο στήθος ή µπούτια, χωρίς πέτσα και κόκαλο κοµµένα σε λωρίδες,

½ κουτάλι Οyster Sauce (από τις υπεραγορές),

1 κουταλιά σόγια σος (Soy Sauce),

1 κουταλάκι κορν φλάουερ.

Για την πάστα

500γρ. σπαγετίνι,

3 κουταλιές ηλιέλαιο,

4 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες,

2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκοµµένο,

1 µέτριο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φετούλες

1 φρέσκο κρεµµυδάκι, κοµµένο σε ροδέλες,

1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, χωρίς σπόρια, ψιλοκοµµένη,

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κοµµένη σε λωρίδες,

1 φλ. mange-tout (µανζτού, µπιζέλια που τρώγονται µε τη φλούδα τους ) ή φασολάκια κοµµένα στη µέση,

½ φλ. φασόλια ενταµάµε καθαρισµένα,

½ φλ. κάσιους ή φιστίκια.

Για τη σος

2 κουταλιές Οyster Sauce (από τις υπεραγορές),

2 κουταλιές  σόγια σος (Soy Sauce),

2 κουταλιές ξηρό σέρι (Sherry),

1 κουταλιά Sesame Oil,

1 κουταλάκι ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε το κοτόπουλο. Βάζετε τα κοµµατάκια του κοτόπουλου σε ένα µπολ. Σε ένα άλλο µικρό µπολ αναµιγνύετε καλά την Οyster sauce, τη σόγια σος και το κορν φλάουερ. Περιχύνετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε να πάει παντού. Σκεπάζετε το µπολ µε πλαστική µεµβράνη και το αφήνετε σε µια µεριά να µαριναριστεί µέχρι να το χρειαστείτε. Για τα µακαρόνια. Βράζετε µπόλικο αλατισµένο νερό σε µια κατσαρόλα. Ρίχνετε µέσα τα σπαγετίνι και τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε (φυλάσσετε 1 περίπου φλιτζάνι από το νερό τους) και τα ξεπλένετε µε κρύο νερό για να σταµατήσουν να ψήνονται. Τα αφήνετε σε µια µεριά κοντά στην εστία που θα µαγειρέψετε. Ετοιµάζετε τα υπόλοιπα για να αρχίσετε το µαγείρεµα. Σε ένα µικρό µπολ αναµιγνύετε τα σκόρδα µε το τζίντζερ. Σε ένα άλλο βάζετε το κρεµµύδι. Στο τρίτο βάζετε το φρέσκο κρεµµυδάκι, την καυτερή πιπεριά, τη γλυκιά πιπεριά και τα µανζτού ή φασολάκια. Τέλος, αναµιγνύετε σε ένα µπολ όλα υλικά για τη σος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα υλικά σας κοντά στην εστία που θα µαγειρέψετε. Βάλτε ακόµα ένα πυρίµαχο άδειο µπολ (θα το χρειαστείτε για να βγάλετε το κοτόπουλο). Βάζετε ένα γουόκ ή µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 2 κουταλιές ηλιέλαιο. Μόλις βράσει το λάδι ρίχνετε µέσα τα σκόρδα και το τζίντζερ. Ανακατεύετε διαρκώς για 30 δευτερόλεπτα µέχρι να µυρίσουν αλλά προσέξτε να µην καούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ψήνετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά περίπου µέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώµα και να είναι µισοψηµένο (ο χρόνος ψησίµατος του κοτόπουλου θα εξαρτηθεί αν µαγειρεύετε σε φωτιά ή ηλεκτρική εστία καθώς αν το τηγάνι σας κατανέµει καλά τη θερµότητα). Αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο από το γουόκ στο πυρίµαχο µπολ. Προσθέτετε 1 κουταλιά ηλιέλαιο στο γουόκ και σοτάρετε το κρεµµύδι ανακατεύοντας µέχρι να µαλακώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώµα, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρετε για ακόµα 2 λεπτά ανακατεύοντας µέχρι να λαχανικά να µαλακώσουν λίγο αλλά όχι να βαρυψηθούν. Τα θέλετε αλ ντέντε. Βάζετε πίσω στο γουόκ το ψηµένο κοτόπουλο και τη σος. Ανακατεύετε 30 δευτερόλεπτα, να πάρουν όλα µαζί µια βράση και προσθέτετε τα σπαγετίνι. Ψήνετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό περίπου µέχρι να ζεσταθεί και να ψηθεί η πάστα. Αν σας φαίνονται πολύ στεγνά τότε προσθέτετε 1-2 κουταλιές από το νερό που βράσατε τα µακαρόνια. Βάζετε τα φασόλια ενταµάµε και ανακατεύετε. Βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσµατος. Γαρνίρετε µε τα κάσιους και σερβίρετε αµέσως.


Source :

xrysessyntages.com