ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί να προτιμήσεις τη σάουνα τον χειμώνα


Ποιο να είναι το ιδανικό μέρος άραγε για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου το χειμώνα; Εννοείται πως είναι η σάουνα! Όχι απλά θα βγεις και λίγο έξω από το σπίτι αλλά είναι και καλό για το σώμα και το μυαλό. Εδώ θα βρεις λοιπόν 5 λόγοι για να προτιμήσεις τη σάουνα.

 

Κατά του πόνου

Σε πονάνε οι μύες; Τότε η σάουνα θα σε ανακουφίσει. Οι μύες θα χαλαρώσουν με αποτέλεσμα εσύ να μην πονάς πια.

Είναι καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν αρρωσταίνεις εύκολα είναι επίσης καλό να πας για σάουνα. Λόγω της ζέστης, το σώμα παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία θα σε προστατεύσουν από βακτηρίδια, ιούς, μύκητες και παράσιτα.

Είναι καθησυχαστικό

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας ημέρα σάουνας ο οργανισμός σου δουλεύει αρκετά σκληρά, είναι πολύ χαλαρωτικό για το σώμα και το μυαλό. Το αίμα τροφοδοτείται με άφθονο οξυγόνο και η γρήγορη κυκλοφορία του αίματος έχει καλή επιρροή σε όλα τα όργανα γι’ αυτό και όταν τελειώσεις νιώθεις γεμάτη ενέργεια.

Υγιή και καθαρό δέρμα

Λόγω της ζέστης ανοίγουν όλοι οι πόροι κάνοντας το δέρμα πεντακάθαρο. Επίσης για τον ίδιο λόγο τα αγγεία σας διαστέλλονται με αποτέλεσμα να περνάει περισσότερο αίμα άρα να ανακτά πιο γρήγορα τις μικροπληγές.

Είναι cosy

Φυσικά και μπορείς να πας μόνη σου αλλά τι πιο ωραίο να πας με μια φίλη, την αδερφή σου ή την κόρη σου; Όλοι χρειάζονται λίγο bonding time με τους δικούς τους.