Βαρέθηκες το κρέας; Φριτάτα με μανιτάρια και κρεμμύδια!


Τελειο πρωινό, ιδανικό μεσημεριανό ή βραδινό αν τη συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα, αυτή η φριτάτα αρέσει σε όλους. Πιστέψτε με!

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 12 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα στα 3 περίπου
  • 180 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 8 αυγά
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • Αλάτι, Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, προσθέτοντας μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 15 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  4. Τέλος, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε ένα ταψάκι, την πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

 

Tip

Για να καθαρίσετε τα μανιτάρια δεν χρειάζεται να τα πλύνετε, γιατί θα απορροφήσουν πολύ νερό. Απλά σκουπίστε τα με βρεγμένο χαρτί κουζίνας.