ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

13 σημάδια ότι θέλεις να χωρίσεις, αλλά φοβάσαι να το κάνεις

The woman in cafe

Κάθε χωρισμός από τη στιγμή που θα μπει σαν ιδέα στο μυαλό μας μέχρι τη στιγμή που θα γίνει πράξη, συνεπάγεται μια μεγάλη περίοδο στρες και για τις δύο πλευρές. Και μπορεί να μην τα πηγαίνεις καθόλου καλά με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά η δύναμη της συνήθειας, η αγωνία  για το πώς θα το πάρει, ο φόβος της μοναξιάς  ή της πλεύσης σε αχαρτογράφητα νερά, είναι λογικό να σε αγχώνουν.

Και ναι μεν τα συναισθήματα σου είναι μπλεγμένα, υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η σχέση έχει τελειώσει κι όσο κι αν φοβάσαι αργά ή γρήγορα πρέπει να περάσεις στην επόμενη πίστα.

Από τη Νανά Χατζή

Πώς όμως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να μην χάνεις τον καιρό σου με μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά;

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσεις αν μένεις από συνήθεια, από βαρεμάρα να ξεκουνηθείς , ή από τον φόβο της μοναξιάς. Ποια όμως είναι τα σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η σχέση συνεχίζεται γιατί δεν μπορείς να βρεις το θάρρος να αντιμετωπίσεις μια συζήτηση ή μια κατά μέτωπο σύγκρουση μαζί του;

 1. Λες συνεχώς στις φίλες σου ότι θα προτιμούσες να φύγει εκείνος, παρά να του το πεις εσύ.
 2. Διανύεις ήδη τον δεύτερο, ή τρίτο χρόνο που το σκέφτεσαι έντονα αλλά δεν κάνεις τίποτε.
 3. Κάθε φορά που εκείνος σε ρωτάει αν είσαι καλά ή αν έχεις κάτι, όχι απλώς δεν αρθρώνεις λέξη, αλλά λες και ψέματα ότι είσαι πάρα πολύ καλά.
 4. Η ανάγκη σου να μένεις μόνη,  ή να βγαίνεις με τις φίλες σου είναι μεγαλύτερη από το να τον βλέπεις και να κάνετε πράγματα μαζί.
 5. Νιώθεις ότι μ’ αυτό το άτομο δεν είσαι πια ο εαυτός σου.
 6. Μένεις πολύ αργά στη δουλειά και προτιμάς να δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα παρά να έχεις ελεύθερο χρόνο μαζί του.
 7. Οι φορές που πλήττεις, βαριέσαι, μαλώνεις , συγκρούεσαι ή υποφέρεις μαζί του είναι πολύ περισσότερες από τις  ήρεμες και καλές στιγμές.
 8. Δεν θυμάσαι πώς είναι να είσαι καλά με κάποιον.
 9. Η διάθεση σου για sex  έχει αραιώσει δραματικά.
 10. Βλέπεις ζευγάρια στις ταινίες να φιλιούνται  ή να κάνουν σεξ και ζηλεύεις.
 11. Βλέπεις ζευγάρια στις ταινίες να κάνουν σεξ και απορείς… πώς μπορούν και το κάνουν.
 12. Προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου κι εκείνον στο μέλλον αλλά δεν τα καταφέρνεις.
 13. Ήδη φλερτάρεις με άλλους δύο υποψήφιους…

Πώς μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα

Θα σου προτείνω κάτι που έκανα εγώ, μια φορά που ήθελα να χωρίσω, αλλά δεν μπορούσα με τίποτε να του το πω…  Κι όσο κι αν το δούλευα μόνη μου, ή αν το συζητούσα με τις φίλες μου δεν μπορούσα να βρω το κουράγιο να το κάνω.

Πήγα λοιπόν σε μία πολύ καλή ψυχολόγο. Ξεκινήσαμε να συζητάμε για τη ζωή μου και για τη σχέση που με απασχολούσε και σιγά – σιγά μόνη μου μετά από λίγο καιρό έδιωξα τις ενοχές που με βάραιναν, οπλίστηκα με θάρρος και γύρισα σελίδα.

Μάλλον ήμουν έτοιμη, απλά ήθελα ένα σπρώξιμο από έναν άνθρωπο που έχει δει πολλά και ξέρει να με βοηθήσει. Ήθελα να με διαβεβαιώσει ότι όχι απλά δεν του κάνω κακό που του λέω να χωρίσουμε, αλλά είναι πιο έντιμο και ειλικρινές και για μένα αλλά και για εκείνον να πω την αλήθεια: ότι ναι, τελειώσαμε.