Υπέροχο κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας Dijon και παπαρδέλες


Ένα εύκολο και πεντανόστιμο γεύμα είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να πάρουμε λίγο τα πάνω μας, και αυτό το κοτοπουλάκι με τα ζυμαρικά θα τα καταφέρει!

Υλικά

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
αλάτι
2κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το κοτόπουλο
1κ.σ. βούτυρο
1 κούπα ψιλοκομμένα μικρά κρεμμυδάκια
1/2 κούπα λευκό, ξηρό κρασί
1/2 κούπα νερό
4κ.σ. μουστάρδα Dijon
1κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Πασπαλίστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι και κόψτε το καθένα σε 3 κομμάτια, του ίδιου περίπου μεγέθους. Αλείψτε τα με λίγο λάδι.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο. Όταν αφρίσει, βάλτε τα κομματάκια κοτόπουλου στο τηγάνι, χωρίς όμως να τα στριμώξετε -αν χρειαστεί κάντε το 2 φορές. Όταν πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, γυρίστε τα από την άλλη, μην τα αφήσετε όμως να αρπάξουν. Βγάλτε τα από τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη.
3. Ρίξτε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και χαμηλώστε τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά να πάρουν ό,τι λίπος έμεινε από το κοτόπουλο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 με 6 λεπτά.
4. Προσθέστε το λευκό κρασί και ανεβάστε πάλι τη φωτιά. Όταν το περισσότερο κρασί εξατμιστεί, προσθέστε το νερό και το θυμάρι. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό.
5. Χαμηλώστε εντελώς τη φωτιά και ρίξτε πάλι μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο, ανακατεύοντάς το καλά με τη σάλτσα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε από πάνω την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε όσο χρειάζεται και σερβίρετε.

Tips: Στο μεταξύ έχετε βράσει τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σερβίρετε ζεστές μαζί με το κοτόπουλο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε noodles αυγού, ρύζι ή πουρέ.