Σούπερ εξέλιξη στο Μπρούσκο: «Εγώ θα σκοτώσω τον Διαμαντή!» – Η οργή της Aναστασίας!


Από την Μαρία Μεταξητινού

Στην Κύπρο, η Αναστασία εκτός από τη μάχη που δίνει για να ξανακερδίσει τον Ματθαίο, ειδικά μετά την εμφάνιση της Αριάδνης, προσπαθεί να βρει τον αληθινό ένοχο, αυτόν που κρύβεται πίσω από τη σατανική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του Ματθαίου, αλλά και της σχέσης τους.
Ολες οι έρευνες που έχει κάνει μέχρι τώρα δείχνουν ένα άνθρωπο, τον Πάτροκλο. Ολα συνηγορούν στο ότι ο Πάτροκλος είναι αυτός που έκλεψε τους κωδικούς από το κινητό του Νεκτάριου και έκανε τη μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό της εταιρείας του Ματθαίου στον Σηφαλάκη. Ο Πάτροκλος όμως δεν μπορεί να τα έκανε όλα αυτά μόνος του και για ποιο λόγο, άλλωστε! Κάποιος άλλος τον καθοδήγησε, κάποιος που είχε μεγαλύτερο συμφέρον. Ολες αυτές οι σκέψεις βασανίζουν την Αναστασία αλλά και την πεισμώνουν ακόμα περισσότερο μέχρι να μπήξει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Τις σκέψεις της αυτές έχει προσπαθήσει να τις μεταφέρει και στον Ματθαίο, ο οποίος όμως είναι τόσο πληγωμένος που δεν θέλει ν’ ακούσει τίποτα, αλλά και στη Μελίνα με τον Αχιλλέα. Μάλιστα, μια μέρα που το ζευγάρι την έχει κρατήσει για φαγητό στο σπίτι, η Αναστασία λέει στον Αχιλλέα: «Με τη Μελίνα το έχω συζητήσει ήδη, αλλά όσο περνάνε οι μέρες βεβαιώνομαι ότι κάποια βρομοδουλειά έχει κάνει ο Πάτροκλος με τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς». Ο Αχιλλέας όμως θέλει να της πάει τη σκέψη και λίγο παρακάτω και της απαντάει: «Δεν θα μου έκανε εντύπωση, αλλά αν είναι έτσι, τότε ο εγκέφαλος είναι ο θείος σου ο Διαμαντής. Το αποκλείεις;».

Η Αναστασία που ήδη έχει συγκρουστεί μια φορά με τον Διαμαντή γι’ αυτό το θέμα, έχει αρχίσει να κλονίζεται και όσο κι αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αγαπημένο της θείο, τώρα πλέον δεν μπορεί και έτσι αναγκάζεται να παραδεχτεί: «Τίποτα δεν αποκλείω, αλλά θα το ψάξω απ’ όλες τις πλευρές».
Την ίδια στιγμή, στα Χανιά, ο Μηνάς έχει καταφέρει με επιτυχία να μεσολαβήσει στους Σηφαλάκηδες και να σταματήσει το κακό που είχε ξεκινήσει. Ετσι ο Σήφης, αφού είδε ότι όλα είναι καλά, τηλεφωνεί στην Αναστασία, η οποία όμως έχει άλλα τρεχάματα με την Αριάδνη, την οποία ζηλεύει αφόρητα. Ο Σήφης την ενημερώνει: «Η βεντέτα έληξε. Μπορείς να επιστρέψεις στην Κρήτη», αλλά η Αναστασία είναι αρνητική: «Θα μείνω όσο χρειαστεί για να πείσω τον Ματθαίο να με συγχωρέσει. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι του την έστησαν και υποψιάζομαι και ποιος είναι άμεσα ανακατεμένος». Κι ενώ ο Σήφης ζητά να μάθει ποιος είναι μπλεγμένος, η Αναστασία δεν του δίνει άλλες πληροφορίες και τον αφήνει με την απορία και την ανησυχία να τον τρώει.

Ο Σήφης σκέφτεται συνεχώς την αδελφή του και όλα όσα του είπε την τελευταία φορά στο τηλέφωνο και δεν αργεί να της ξανατηλεφωνήσει. Η Αναστασία απαντάει χωρίς διάθεση για περισσότερα: «Τι θέλεις, Σήφη; Σου είπα θα σε πάρω εγώ», του λέει και ο Σήφης για μια ακόμα φορά προσπαθεί να την ξαναφέρει στην Κρήτη: «Φοβήθηκα. Μου έκλεισες το τηλέφωνο και μετά δεν απαντούσες. Αναστασία, όπως σου είπα η βεντέτα τέλειωσε, πότε θα γυρίσεις στην Κρήτη;». Η Αναστασία είναι εκνευρισμένη και με την επιμονή του αδελφού της, γι’ αυτό αποφασίζει να του πει την αλήθεια και να του το ξεκόψει μια και καλή: «Δεν θα γυρίσω. Τουλάχιστον μέχρι να ανακαλύψω ποιος την έστησε στον Ματθαίο». Φυσικά ο Σήφης, ο οποίος είναι σίγουρος ότι ο Ματθαίος δεν είναι αθώος και γενικά είναι προκατειλημμένος απέναντί του, γελάει με τους ισχυρισμούς της αδελφής του και σχεδόν την ειρωνεύεται: «Ναι ε; Και ποιος του την έστησε πιστεύεις;». Τότε η Αναστασία θέλοντας να του «κόψει τη φόρα», του λέει ωμά: «Ο Πάτροκλος μαζί με το θείο Διαμαντή». Ο Σήφης τα χάνει: «Αναστασία, τι λες;», της απαντά και δεν πιστεύει στα αυτιά του, ενώ η Αναστασία του εξηγεί περιληπτικά τα αποτελέσματα από τις έρευνές της: «Θυμάσαι ότι βρήκα κλήσεις του θείου στο τηλέφωνο του Σηφαλάκη και μου έλεγε ένα σωρό δικαιολογίες. Οσο για τον Πάτροκλο είχε την ευκαιρία να κλέψει τους κωδικούς των Ματθαίων και θα το αποδείξω και Σήφη στο ορκίζομαι, αν είναι αλήθεια, που είναι, τον Διαμαντή θα τον σκοτώσω!!!».
Ο Σήφης τρελαίνεται όταν ακούει την αδελφή του σ’ αυτή την κατάσταση και επιμένει: «Αναστασία, γύρνα στην Κρήτη και ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί», της λέει και της τονίζει ότι θα τη βοηθήσει σε όλες τις προσπάθειες, αλλά η Αναστασία το έχει πάρει προσωπικά: «Οχι, θέλω να το κάνω μόνη μου!»…