Μπρούσκο: Ο Διαμαντής σκοτώνει την Χρυσάνθη – Συμβόλαιο θανάτου με τον Νικηφόρο!


Από την Μαρία Μεταξητινού

Ο Νικηφόρος έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για να βγει από τη πως θα κάνει ό,τι του ζητήσει. Φυσικά, ο Διαμαντής του έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να καταστρέψει τη Χρυσάνθη. Οι δύο άντρες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν κοινό εχθρό, τη Χρυσάνθη, και υπογράφουν συμβόλαιο που μπορεί να φτάσει μέχρι το φόνο. Εξάλλου για τον Νικηφόρο, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία του, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς έχει ξανασκοτώσει…

Ο Διαμαντής βρίσκει τελικά τον τρόπο και αποφυλακίζει τον Νικηφόρο. Οταν ο δεύτερος βγαίνει, πηγαίνει απευθείας στον «ευεργέτη του» να μιλήσουν και αμέσως του δίνει τα διαπιστευτήριά του: «Σ’ ευχαριστώ πολύ Διαμαντή. Είμαι στη διάθεσή σου. Σ’ ακούω, τι θέλεις να κάνω για σένα;», του λέει.
Ο Διαμαντής μπαίνει αμέσως στο θέμα: « Χωρίς περιστροφές, θέλω να με βοηθήσεις να πολεμήσω τη Χρυσάνθη. Να την εξοντώσω κι αν χρειαστεί ακόμα και να τη σκοτώσεις»! Ο Νικηφόρος δεν του φέρνει καμία αντίρρηση, απλά όμως τον ρωτάει τι έχει γίνει και τη μισεί τόσο πολύ: «Μου κάνει πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Θ’ απαντήσω με τον ίδιο τρόπο έστω κι αν χρειαστεί να τη βγάλω από τη μέση. Καταρχάς δεν πρέπει να μάθει για τη σχέση μας», του λέει.

Ο Νικηφόρος συμφωνεί και καταστρώνουν από κοινού τα πρώτα βήματα του σχεδίου κατά της Χρυσάνθης: «Θα μιλάμε από το τηλέφωνο, δεν χρειάζεται κανείς να μας δει έξω μαζί», του λέει ο Νικηφόρος και ο Διαμαντής δίνει τις πρώτες οδηγίες: «Θέλω αρχικά να φροντίσει με κάθε τρόπο να μάθουν οι Ματθαίοι ότι τις λίρες από το κτήμα Δημοσθένους τις πήρε η Χρυσάνθη». Ο Νικηφόρος του λέει ότι αυτό είναι το μόνο εύκολο και αρχίζει αμέσως να υλοποιεί το πρώτο μέρος του σχεδίου.

Οι απειλές του Νικηφόρου στη Χρυσάνθη

Ο Νικηφόρος αρχίζει να κυκλοφορεί στα Χανιά και φυσικά να παρακολουθεί τα πάντα και κυρίως τα βήματα της Χρυσάνθης, μέχρι που κάποια στιγμή βγαίνει μπροστά της τρομάζοντάς την: «Τι έγινε Χρυσάνθη; Ξαφνιάστηκες;», της λέει. Η Χρυσάνθη τα χάνει και μόλις που μπορεί να ψελλίσει: «Εσύ τι λές Νικηφόρε; Να μην ξαφνιαστώ; Πώς τα κατάφερες και σε έβγαλαν από τη φυλακή;». Ο Νικηφόρος στην αρχή θέλει να δείξει φιλικός και της λέει ότι θα της πει τα πάντα, καθώς αυτή ήταν και η πρόθεσή του, να τη βρει στο ξενοδοχείο της και να μιλήσουν: «Θέλω να με βοηθήσεις. Πρέπει να με βοηθήσεις. Ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις», της λέει. Ωστόσο, η Χρυσάνθη δεν δείχνει πρόθυμη όχι μόνο να τον βοηθήσει ούτε καν να τον ακούσει κι έτσι του λέει με σκληρό ύφος «ξέχασέ το» και σχεδόν τον σπρώχνει για να φύγει. Τότε ο Νικηφόρος αλλάζει διάθεση και ύφος: «Δηλαδή με χρησιμοποίησες για να κάνεις τη δουλειά σου και τώρα με αδειάζεις;», της λέει και δεν την αφήνει να φύγει, αλλά και η Χρυσάνθη δεν το βάζει κάτω: «Εσύ είσαι που καταπάτησες τη συμφωνία μας. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τις βρομοδουλειές σου», του απαντάει και όπως δείχνει η συνέχεια, με αυτή της την αντίδραση κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού ο Νικηφόρος πλέον την απειλεί καθαρά: «Ε! Τότε θα πληρώσεις τις συνέπειες. Αφού θέλεις πόλεμο, θα τον έχεις. Θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή»!
Στη συνέχεια ο Νικηφόρος υλοποιεί το πρώτο μέρος του σχεδίου τους και εμφανίζεται στο καφενείο της Κωνσταντίνας όπου είναι και ο Μηνάς, ο οποίος με το που τον βλέπει φτύνει στο πάτωμα και λέει: «Α! Υπέροχα, τέλεια. Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι» και ο Νικηφόρος αφού του λέει ότι έπεσε θύμα δολοπλοκίας, ότι είναι εξιλαστήριο θύμα, του πετάει και για τον αληθινό ένοχο που άρπαξε και το θησαυρό από το κτήμα Δημοσθένους και που δεν είναι κανείς άλλος από τη Χρυσάνθη Νομικού. Φυσικά, ήξερε πάρα πολύ καλά ότι αυτό θα μαθευτεί και κυρίως θα μεταφερθεί στους Γιαννακάκηδες και τους Ματθαίους.

«Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες!»
Ο Διαμαντής απειλεί τη Χρυσάνθη!

Στο μεταξύ, η Χρυσάνθη έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό του Πάτροκλου, ο οποίος έχει τρελαθεί στην κυριολεξία μετά τον οικονομικό αποκλεισμό που του έχουν κάνει ο Διαμαντής με την Αννα.
Μόλις η Χρυσάνθη ανοίγει την πόρτα και εισβάλει στο σπίτι της ο Διαμαντής, τρελαίνεται και αρχίζει να του φωνάζει: «Βγες έξω γρήγορα. Πώς έμαθες πού μένω; Φύγε αυτή τη στιγμή», ενώ ο Διαμαντής την κοιτάζει ατάραχος: «Φοβάσαι, έτσι;», της απαντάει με σκληρό ύφος και όταν η Χρυσάνθη δείχνει να μην τον υπολογίζει, ο Διαμαντής γίνεται ακόμα πιο σκληρός: «Ενα πράγμα θα σου πω, πρόσεξε. Γι’ αυτό ήρθα από κοντά και δεν σε πήρα τηλέφωνο. Μη διανοηθείς και δώσεις χρήματα στον Πάτροκλο. Αν δεν τον είχες πετάξει και τον είχες μεγαλώσει με τρυφερότητα και αγάπη, δεν θα ήταν σήμερα με αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα. Γι’ αυτό μην παριστάνεις ξαφνικά την τέλεια μάνα και την παιδαγωγό». Η Χρυσάνθη γίνεται ακόμα πιο έξαλλη από αυτά που ακούει και του επιτίθεται: «Εξαιτίας σου δεν μπόρεσα να δεχτώ τα παιδιά μου, με βίασες και δεν τα ήθελα, γι’ αυτό μη μου ρίχνεις ευθύνες, κάθαρμα».
Η κουβέντα ανάβει όλο και πιο πολύ και η δυναμική που βγάζει η Χρυσάνθη τον βγάζει εκτός εαυτού: «Αντί να κάτσεις στα αυγά σου, ξεκινάς πόλεμο. Η μόνη χαμένη όμωςθα είσαι εσύ Χρυσάνθη. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει με ποιόο τα έχεις βάλει, έτσι; Θα δεις όμως σύντομα». Την κοιτάζει έντονα γεμάτος μίσος και φεύγει αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους, καθώς τηλεφωνεί στον Νικηφόρο και του λέει τρέμοντας από νεύρα να προχωρήσει: «Σκότωσέ τη, να ξεμπερδεύω μια και καλή μαζί της. Τέλειωσέ τη, σου λέω!!!».