Μπρούσκο: Άγρια Νύχτα – Δολοφονική επίθεση στην Μελίνα!


Με τη βεντέτα που άνοιξε η Αναστασία σε εξέλιξη, ο Σήφης με τον Παύλο αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν τους Σηφαλάκηδες. Στη Ρουμανία οι Ματθαίοι δεν έχουν ευχάριστα μηνύματα για τη Μαρίνα, ενώ αντίθετα, με μια κίνηση ματ παίρνουν τη δουλειά από τον Διαμαντή και του χαλάνε τα σχέδια με τη βοήθεια της Χρυσάνθης, που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να τον καταστρέψει μια για πάντα.
Η βεντέτα στα Χανιά έχει φουντώσει και η ζωή του Σήφη διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, αφού είναι ο πρώτος στόχος του Σηφαλάκη. Κι ενώ ο Αχιλλέας και η Μελίνα χαίρονται αφάνταστα την εγκυμοσύνη και την αναμονή του παιδιού τους, ο Χρήστος μιλάει στους Ματθαίους για ένα γιατρό στη Ρουμανία, που θα μπορούσε να δώσει λύση στο θέμα της Μαρίνας. Οι Ματθαίοι δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και οργανώνουν αμέσως το ταξίδι τους. Μια παλιά επαγγελματική γνωριμία του Ματθαίου στο Βουκουρέστι ανοίγει και μια καινούρια προοπτική συνεργασίας με ένα οινοποιείο. Ο Διαμαντής πληροφορείται από τον Μάνθο τα σχέδια των Ματθαίων και αποφασίζει να πάει κι αυτός στη Ρουμανία, για να τους χαλάσει αυτή τη συνεργασία. Τελευταία στιγμή, του «φορτώνεται» κι ο Μανωλιός και πηγαίνει μαζί του. Ο Σήφης και ο Παύλος Γιαννακάκης στο μεταξύ, πιέζονται όλο και πιο πολύ από τον περίγυρο προκειμένου να βάλουν ένα διαμεσολαβητή για να λήξει η βεντέτα.

Μια μυστηριώδης γυναίκα μπαίνει στο κτήμα των Ματθαίων

Η απόσταση που χωρίζει τον Αχιλλέα (είναι στο Βουκουρέστι) με τη Μελίνα (στην Κύπρο), δεν στέκεται εμπόδιο στο να στηρίξουν ο ένας τον άλλον και να εκφράσουν τον έρωτά τους. Από λάθος εκτίμηση στόχου, ο Μηνάς δέχεται πυροβολισμούς, ενώ αργότερα η δεύτερη απόπειρα κατά του Μανωλιού, από τους Σηφαλάκηδες, κάνει τον Διαμαντή να σκεφτεί σοβαρά την εκδοχή να τον πάρει μαζί του στο Βουκουρέστι. Παράλληλα, η Ολγα ανησυχώντας για τη ζωή του Σήφη, ζητάει από τον Παύλο να σταματήσει τη βεντέτα με τους Σηφαλάκηδες. Ο Πάτροκλος ξεκινάει συνεδρίες με ψυχίατρο και συγχρόνως με τη μεσολάβηση της Αννας αρχίζει ν’ αποδέχεται σταδιακά και πάλι τον Διαμαντή. Παρά τις αντιδράσεις του Μάρκου, η Δάφνη συνεχίζει τις τελετές εξαγνισμού για να επιφέρει θετική ενέργεια στο καφενείο της Κωνσταντίνας. Μια νεαρή άγνωστη περιφέρεται μυστηριωδώς στο κτήμα Δημοσθένους και κρύβει κάποιο μυστήριο. Την κοπέλα τη βλέπει για δεύτερη φορά ο Μάνθος και τη χαιρετάει: «Γειά σας, σας είδα και χθες. Θέλετε κάτι;», της λέει, αλλά αυτή πολύ άνετα του απαντά: «Οχι, όχι. Μου άρεσε πολύ η χθεσινή βόλτα γι’ αυτό ξαναήρθα στο κτήμα. Σε ποιον ανήκει;». Στο μεταξύ, γίνεται η πρώτη επαφή των Ματθαίων με το γιατρό της Μαρίνας στο Βουκουρέστι, ο οποίος είναι πολύ πρόθυμος αλλά παράλληλα και επιφυλακτικός στο αν θα γίνει καλά και εξηγεί στη Μαρίνα: «Θα κάνεις μια μαγνητική τομογραφία, έλεγχο της ταχύτητας αγωγής των άκρων, ηλεκτρομυογράφημα και τεστ αισθητικότητας και, αναλόγως των αποτελεσμάτων, ίσως κάνουμε και ένα διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό».

Σήφης και Στεφανία ζητούν από την Ολγα να γυρίσει σπίτι

Ολόκληρη η οικογένεια Ματθαίου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού ο γιατρός που έχει αναλάβει τη μικρή Μαρίνα στο Βουκουρέστι, μοιάζει απαισιόδοξος και ζητά καινούριες εξετάσεις. Κι ενώ η νέα συνεργασία των Ματθαίων με το οινοποιείο στην Ρουμανία φαίνεται να προχωρά, η Αναστασία μαθαίνει από τον Μανωλιό για το ταξίδι του Διαμαντή και ενημερώνει αμέσως τον Ματθαίο, που μένει εμβρόντητος. Κι ενώ οι φόβοι της βεντέτας φαίνεται να υποχωρούν και ο Παύλος να μένει άπρακτος, σκεπτόμενος ότι και η Αναστασία είναι ασφαλής στην Κύπρο, ο Σήφης μαθαίνει πως οι άντρες του Σηφαλάκη ήδη μεταβαίνουν προς τα εκεί και τηλεφωνεί στην Αναστασία: «Τα ξαδέλφια του Σηφαλάκη έρχονται Κύπρο. Ακουσέ με Αναστασία, για καλό και για κακό, πάρε το παιδί και φύγε από το σπίτι των Ματθαίων. Αν σε αναζητήσουν κάπου, θα είναι εκεί. Εχεις πού να πας; Ολοι θα έρθουν στο δικό σου σπίτι, εσύ φύγε και πήγαινε στο σπίτι της Μελίνας. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι οι Σηφαλάκηδες ξέρουν τα πάντα. Εχει έρθει κι ο πατέρας εδώ. Θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε και θα σε ξαναπάρω». Η Ελευθερία επιστρέφει και οι θεωρίες της περί έρωτα και σχέσεων φαίνεται να ξεσηκώνουν την Δάφνη και την κάνουν να αναθεωρεί και πάλι όσα μέχρι τώρα πίστευε και έπραττε. Η άγνωστη κοπέλα κάνει την εμφάνισή της για ακόμα μια φορά στο κτήμα Δημοσθένους, αφήνοντας ερωτηματικά και ένα μεγάλο μυστήριο. Η Στεφανία φαίνεται να έχει μαλακώσει με το θέμα του παιδιού, έτσι ο Σήφης ζητάει από την Ολγα να γυρίσει πίσω στο σπίτι: «Ολγα συγγνώμη που ζήλευα. Εχεις στην κοιλίτσα σου την αδελφή μου», της λέει η Στεφανία, αλλά και ο Σήφης επιμένει: «Ολγα θέλω να γυρίσεις στο σπίτι. Δεν θέλω να γεννήσεις μόνη σου».

Πόλεμος στο σπίτι της Μελίνας

Ο Παύλος και ο Μηνάς φεύγουν επειγόντως για Κύπρο προκειμένου να προστατέψουν την Αναστασία από τους ανθρώπους που έχει στείλει ο Σηφαλάκης για να τη σκοτώσουν. Αναγκαστικά, θα πρέπει να συνεργαστούν με τους ανθρώπους των Ματθαίων για να καταφέρουν να αποφύγουν τα χειρότερα. Ο Παύλος με τον Μηνά φτάνουν στο σπίτι της Μελίνας και ο Παύλος ζητάει από τον Μάνθο να μαζέψει τους δικούς του άντρες στο κτήμα για να πάνε να οργανωθούν. Στη συνέχεια ο Παύλος τηλεφωνεί στον Σήφη και του λέει ότι σκέφτεται να τους αιφνιδιάσουν στο σπίτι του Ματθαίου, γιατί ήδη έξω από το σπίτι της Μελίνας έχουν τρεις άντρες οπλισμένους. Ο Σήφης τρελαίνεται: «Δεν το στήνετε καλά. Στο σπίτι του Αχιλλέα πρέπει να τους περιμένετε και να τους κάνετε να πιστέψουν ότι είναι αφύλαχτο. Επρεπε να είμαι εκεί, ρε γαμώτο. Ακουσέ με, στο σπίτι της Μελίνας να τη στήσετε».
Δεν προλαβαίνει να τελειώσει την κουβέντα και οι Σηφαλάκηδες κυκλώνουν το σπίτι της Μελίνας. Ο Σήφης αναγκαστικά μένει στα Χανιά, καθώς η Ολγα παραπονιέται ότι έχει κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη της. Η Ολγα του λέει: «Κάτι περίεργο νιώθω» και ο Σήφης ανησυχεί: «Τι αισθάνεσαι; Να πάμε στο γιατρό;», της λέει και η Ολγα του απαντά ότι μάλλον έχει συσπάσεις.
Στο μεταξύ, στο Βουκουρέστι οι Ματθαίοι περιμένουν με τεράστια αγωνία την εκτίμηση του γιατρού σχετικά με την κατάσταση της Μαρίνας και τις ελπίδες που έχει για να ξαναπερπατήσει στο μέλλον. Από την πλευρά τους, ο Διαμαντής με τον Πάτροκλο στήνουν τη δική τους πλεκτάνη προκειμένου να χαλάσουν την επαγγελματική συνεργασία των Ματθαίων με το Ρουμάνο οινοπαραγωγό. Στα Χανιά, η Ελευθερία με μια καινούρια «φιλοσοφία ζωής» ξετρελαίνει τη Δάφνη, που αποφασίζει να ακολουθήσει το παράδειγμά της.
ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΦΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Η Μελίνα, η Αναστασία αλλά και η Χρυσάνθη εγκλωβίζονται μέσα στο σπίτι, όταν οι Σηφαλάκηδες το περικυκλώνουν έτοιμοι να επιτεθούν, αιφνιδιάζονται όμως από τον Παύλο, τον Μηνά και τους άντρες τους και έχουμε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η βεντέτα έχει φουντώσει πια για τα καλά. Την ίδια στιγμή στο Βουκουρέστι, ο Νεκτάριος και η Δήμητρα περνούν δραματικές ώρες καθώς οι εκτιμήσεις του γιατρού για την κατάσταση της Μαρίνας είναι αποθαρρυντικές. Παράλληλα, ο Μανωλιός θαυμάζει τα αξιοθέατα της πόλης, αυτή τη φορά εκ του ασφαλούς, έχοντας ως ξεναγό την Αλίκη. Η Χρυσάνθη μαθαίνει από τη Μελίνα ότι ο Διαμαντής βρίσκεται στο Βουκουρέστι, σε ανοιχτό επαγγελματικό πόλεμο με τους Ματθαίους, και αντιδρά άμεσα. Κι ενώ η συνεργασία με το Ρουμάνο οινοπαραγωγό θεωρείται χαμένη, ο Αχιλλέας ανατρέπει τα δεδομένα και κλείνει τη συμφωνία, ξαφνιάζοντας τον Ματθαίο. Στο μεταξύ, ο Σήφης μαθαίνει κάτι από την Ολγα που τον κάνει να φύγει αμέσως για την Κύπρο. Η Ολγα με τύψεις και δάκρυα στα μάτια εξομολογείτε στον Σήφη: «Δεν κατάλαβες τίποτα και αυτό με κάνει λιώμα. Είμαι μικροπρεπής, ελεεινή. Δεν μπορώ να κοροϊδεύω, δεν μου πάει το ψέμα, συγγνώμη. Δεν έχω πόνους. Στο γυναικολόγο μου είπα ένα κάρο ψέματα, με εξέτασε, δεν βρήκε τίποτα κι εγώ επέμενα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Για να μην ταξιδέψεις στην Κύπρο το έκανα, γιατί ανησυχούσα για σένα. Το μετάνιωσα, δεν θέλω να είμαι έτσι. Συγγνώμη, συγγνώμη». Ετσι γεμάτος θυμό φεύγει αμέσως, αλλά εκεί τον περιμένει μια νέα επίθεση των Σηφαλάκηδων και βρίσκεται υπό την απειλή όπλου. Ο Σήφης σηκώνει ψηλά τα χέρια, αλλά τελευταία στιγμή σώζεται αφού έρχεται από πίσω ο Μηνάς και λέει στον Σηφαλάκη: «Το παιχνίδι τελείωσε, πέτα το όπλο, τώρα»!