ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπρούσκο: Η Μελίνα γεννάει δίδυμα – Οι επιπλοκές και η ανησυχία!


Από την Μαρία Μεταξητινού

Η Μελίνα με τον Αχιλλέα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να είναι μαζί ευτυχισμένοι και πολύ ερωτευμένοι. Και φυσικά ζουν με τη γλυκιά προσμονή να γίνουν γονείς. Η εγκυμοσύνη της Μελίνας, αν και περνά κατά καιρούς δοκιμασίες, εξελίσσεται ομαλά και ήδη έχει φτάσει στον 4ο μήνα. Το ζευγάρι αποφασίζει να πάει στο γιατρό και μάλιστα είναι η στιγμή όπου θα μπορούσαν να μάθουν και το φύλο του παιδιού. Ωστόσο, κυρίως ο Αχιλλέας είχε ζητήσει από το γιατρό να μην τους πει το φύλο του μωρού, όσο κι αν επιμείνουν.

Στο ιατρείο η Μελίνα κάνει υπερηχογράφημα και με πολλή συγκίνηση, όπως και ο Αχιλλέας που είναι δίπλα της, κοιτάζει στο μόνιτορ. Ο γιατρός κοιτάζει και αυτός προσεκτικά, λέει ένα «μάλιστα» και ζητάει από τη Μελίνα να ντυθεί. Ο Αχιλλέα γεμάτος αγωνία του λέει: «Μάλιστα για ποιο πράγμα Θεοδόση; Μυστικό είναι; Εμείς δεν κάνει να μάθουμε;». Ο γιατρός καταλαβαίνει τι θέλει να μάθει ο Αχιλλέας και του λέει: «Θέλετε να μάθετε το φύλο του μωρού σας; Το είδα καθαρά. Ακούω, πείτε μου αν θέλετε να σας πω ή όχι;».
Το ζευγάρι στην πραγματικότητα θέλει να μάθει, αλλά είναι αναποφάσιστοι, η Μελίνα λέει «όχι» και ο Αχιλλέας «ναι». Τελικά, ο Αχιλλέας πείθεται και κάνει πίσω: «Σωστά, όχι. Κάναμε μια συμφωνία Θεοδόση και σου έχουμε απαγορεύσει κι εσένα να μας πεις».
O γιατρός όμως επιμένει να μάθουν: «Θα το μετανιώσετε. Θα πεθάνετε από περιέργεια, γιατί έχουμε μπροστά μας ακόμα πέντε μήνες. Μετά θα μουλαρώσω και δεν θα σας λέω εγώ. Σας ακούω, είναι η τελευταία σας ευκαιρία».
Η Μελίνα επιμένει να μη μάθει και δηλώνει σίγουρη για την απόφασή της και αναγκαστικά συμφωνεί και ο Αχιλλέας: «Ναι, θέλουμε την έκπληξη. Εξάλλου μας νοιάζει; Δεν μας νοιάζει αν είναι αγόρι ή κορίτσι!». Η στιγμή είναι αμήχανη, το ζευγάρι κοιτάζεται στα μάτια και ο γιατρός καταλαβαίνει ότι δεν είναι πολύ σίγουροι. «Το βλέπω στα μάτια σας, σας νοιάζει και σας παρανοιάζει. Ακούω, είναι τελευταία ευκαιρία».
Η Μελίνα και ο Αχιλλέας φεύγουν, η ανησυχία είναι έκδηλη αν και ο γιατρός τουλάχιστον τους είπε ότι όλα είναι καλά, αλλά το «καλά», ειδικά γι’ αυτό το ζευγάρι, είναι σχετικό. Για να ξορκίσει κάθε κακό, ο Αχιλλέας συνεχώς επαναλαμβάνει ότι είναι σίγουρος ότι αυτό το παιδί θα γεννηθεί. Από την άλλη, η Μελίνα έχει αρχίσει να έχει τα συμπτώματα της πλειονότητας των γυναικών που περιμένουν παιδί, τη βουλιμία. Θέλει να τρώει συνεχώς, κάτι που της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αυτοπεποίθησης και ψυχολογικό, το θεωρεί αρρώστια, επιπλοκή της κατάστασής της, ενώ ο Αχιλλέας που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, της τονώνει το ηθικό και φτάνει στο σημείο να της λέει ότι γουστάρει τις τροφαντές!