ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μανό στο Χαλί! 2 Διαφορετικοί Τρόποι για να Καταπολεμήσετε Αυτό το Λεκέ


Σας έπεσε μανό στο χαλί; Μην αγχώνεστε! Με υπομονή και ηρεμία αυτός ο λεκές μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά.

Υπάρχουν 2 διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ο λεκές από μανό αφαιρείται με το ειδικό υγρό με το οποίο αφαιρείτε το μανό από τα νύχια σας (προσοχή να μην περιέχει ασετόν) ή με οξυζενέ.

Ελέγξτε για αποχρωματισμούς Πριν ξεκινήσετε να βγάζετε το λεκέ ελέγξτε αν το οξυζενέ ή το αφαιρετικό υγρό αποχρωματίζουν το χαλί σας. Αν όχι τότε προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Το σημαντικό tip που πρέπει να ξέρετε για τους λεκέδες από μανό είναι πως δεν πρέπει να τους αφήνετε να στεγνώσουν. Βρέξτε τον λεκέ κατευθείαν για να παραμείνει υγρός για αρκετή ώρα.

Ξεκινήστε το καθάρισμα Χρησιμοποιήστε αρχικά ένα παλιό καθαρό πανάκι και τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια για να φύγει έστω και λίγη ποσότητα μανό. Μην ξεχνάτε να βάζετε τακτικά νερό στο σημείο για να μην στεγνώσει.

Συνεχίστε βάζοντας σε ένα πανάκι λίγο από το ειδικό αφαιρετικό υγρό μανό. Τρίψτε ελαφριά πάνω στο λεκέ, βρέξτε και πάλι το σημείο με νερό και ξανατρίψτε με το υγρό. Επαναλάβετε τακτικά μέχρι ο λεκές να φύγει εντελώς.

Δοκιμάστε την ίδια διαδικασία με οξυζενέ ή με λακ για τα μαλλιά που περιέχει οινόπνευμα.

Αν το χαλί σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να το δώσετε σε κάποιον ειδικό ώστε να σας το καθαρίσει προσεκτικά χωρίς να το καταστρέψει.

HIGHLIGHTS

    • Υπάρχουν δύο τρόποι για να βγάλετε το μανό από το χαλί.
    • Αρχικά διατηρήστε το χαλί υγρό σε εκείνο το σημείο για να μην στεγνώσει ο λεκές.
    • Στη συνέχεια βγάλτε το λεκέ με το ειδικό υγρό που αφαιρεί το μανό από τα νύχια σας ή με οξυζενέ.

Source :

spirossoulis