Συνταγή: Μηλόπιτα

Υλικά

  1. 4 συγα
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι λαδι
  4. 2 φλιτζάνια αλεύρι
  5. 1 βανίλια
  6. 1 μπεικιν (ή 2 κ.γ)
  7. 4-5 μήλα σε φέτες
  8. Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά.  
  2. Αδειάζουμε στο ταψί της κουζίνας (μακροστενο) το οποίο έχουμε βουτυρώσει πριν.  
  3. Κόβουμε σε φέτες (μισοφέγγαρο θα τις ελεγα) τα μήλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.  
  4. “Καρφωνουμε” ένα ένα τα μηλαράκια σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, σαν να στέκονται όρθια.  
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.