Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Υλικά

4 μερίδες

  1. 250 γρ μαυρομάτικα φασόλια
  2. 1 κιλό σπανάκι
  3. 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι
  5. 1/2 φλ. τσ. Λάδι
  6. Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

30 λεπτά

  1. Βράζουμε τα φασόλια στη χύτρα για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.  
  2. Σε ζεσταμενο λάδι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια. Αφήνουμε να τσιγαριστουν και αυτά για αλλά 5 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε 1 κούπα νερό.  
  3. Έχουμε καθαρίσει καλά το σπανάκι και το κόβουμε ελαφρώς στα τρία περίπου. Βάζουμε το σπανάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε άλλη μια κούπα νερό. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το το νερό και μα μείνει μόνο η σάλτσα.  
  4. Σερβίρουμε με λεμόνι, ελιές η ότι άλλο μας αρέσει.