Cheese balls με άρωμα Χριστουγέννων

Τις ημέρες των εορτών, εκτός από κυρίως γεύματα φτιάχνουμε και διάφορα τσιμπήματα.

Καλό είναι, λοιπόν, να βρούμε από τώρα ορισμένες συνταγές που ναι μεν θα περιέχουν μία ιδιαίτερη νότα, αλλά από την άλλη δεν θα απαιτούν αρκετό χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά που θα χρειαστούμε

225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. τυρί ροκφόρ ή φέτα (αναλόγως προτίμησης)
¾ φλ. αποξηραμένα cranberries, ψιλοκομμένα
1 ½ φλ. καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα (όχι θρυμματισμένα)
Λίγα αλμυρά pretzel


Υλικά που θα χρειαστούμε
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το ροκφόρ ή τη φέτα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα cranberries. Μόλις ενωθούν τα υλικά, βρέχουμε τα χέρια μας, για να μην κολλάει το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Τα ακουμπάμε σε ταψάκι, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.

Στο μεταξύ, ψήνουμε τα καρύδια στον φούρνο για 7-10 λεπτά, στους 160 βαθμούς προκειμένου να βγάλουν τα αρώματα τους.

Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε.

Κυλάμε τα μπαλάκια τυριού στα πεκάν, πιέζοντας τα ελαφρά για να κολλήσουν και τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε, πιέζουμε ένα pretzel stick στο καθένα.