Πως θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέσα σε μια εβδομάδα


Είναι αρκετές 7 μέρες για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος; Ναι, γιατί εκτός από τις συνήθειες σου- να δουλεύεις σωστά, να τρως καλύτερα ή να φροντίζεις το σώμα σου- για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος αρκεί να γίνεις λιγότερο εγωιστής. Είναι κάτι απλό, μια απόφαση στιγμής που όμως χρειάζεται πέρα από τη θεωρία να γίνει και πράξη. Ανακάλυψε πως μπορείς να το πετύχεις μέσα σε μια εβδομάδα:

Δευτέρα: Πες σε κάποιον «σ’ αγαπώ»

Η αγάπη είναι το πιο αγνό και το πιο ανιδιοτελές συναίσθημα. Η έκφραση των αληθινών συναισθημάτων σου δεν θα έπρεπε να σε φοβίζει ούτε να είναι ταμπού. Αντίθετα, είναι ένα σημάδι αυτοπεποίθησης και ειλικρίνειας. Ξεκίνα την πρώτη μέρα της εβδομάδας κάνοντας κάποιον να αισθανθεί όμορφα και μοιράζοντας μαζί του το πιο ωραίο συναίσθημα.

Τρίτη: Άκου

Όλοι θέλουμε να μιλήσουμε σε κάποιον που θα ακούσει τα προβλήματά μας αλλά συνήθως μιλάμε περισσότερο από ό,τι ακούμε. Τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας πρόσφερε σε κάποιον τη βοήθειά σου με το να κάτσεις και να τον ακούσεις. Στήριξέ τον και δώσε του τη χαρά να ακούσεις το πρόβλημά του.

Τετάρτη: Ζήτα συγγνώμη

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εσύ θα έχεις κάνει κάποιο λάθος, θα έχεις αδικήσει κάποιον, θα έχεις μετανιώσει για κάτι. Την Τετάρτη ζήτα συγγνώμη και παραμέρισε τον εγωισμό σου. Δες το παρελθόν σου κατάματα και αποφάσισε να διορθώσεις την κατάσταση. Ποτέ δεν είναι αργά!

Πέμπτη: Κάνε ένα δώρο

Συνηθίζεις να κάνεις δώρα στις γιορτές και τις επετείους, τι συμβαίνει, όμως, τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου; Διάλεξε κάτι που έχει σημασία για σένα και κάνε δώρο σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο με σκοπό να τον βοηθήσεις. Δώσε χαρά στους άλλους με τη δύναμη της γενναιοδωρίας. Όταν μοιράζεσαι αυτά που έχεις, γίνεσαι αμέσως καλύτερος άνθρωπος.

Παρασκευή: Εθελοντισμός

Μπορεί να έχεις μάθει να είσαι γενναιόδωρος με την οικογένειά σου και τους φίλους σου αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνεις γενναιόδωρος και τους αγνώστους. Γίνε εθελοντής στη γειτονιά σου, στον δήμο σου, σε μια οργάνωση. Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο σου, θα δώσεις χαρά στους άλλους.

Σάββατο: Βοήθησε κάποιον

Ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που χρειάζονται τη βοήθειά σου αλλά σπάνια βρίσκεις χρόνο για να προσφέρεις. Πήγαινε μια κουβέρτα στους αστέγους, βοήθησε τους γείτονές σου για μια εργασία ή φτιάξε την ημέρα κάποιου που έχει ανάγκη. Μικρό ή μεγάλο, ό,τι κι αν κάνεις θα δώσεις χαρά χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα, για αυτό σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Κυριακή:  Πρόσφερε

Οι φιλανθρωπίες δεν χρειάζονται πολλά χρήματα αλλά μεγάλη καρδιά. Πρόσφερε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή αν δεν έχεις καθόλου χρήματα πρόσφερε τον χρόνο σου και την εργασία σου. Σκοπός είναι να κάνεις μια γενναιόδωρη κίνηση που θα κάνει μεγάλη διαφορά.