Φτιάξτε την ωραιότερη γωνιά στο σπίτι σας!


Και ποιος είπε ότι μόνο η ζέστη και το καρπούζι φέρνουν το καλοκαίρι; Α, και η άμμος που «πάλι, κάπως, βρέθηκε στο πάτωμα..»; Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα, που η χρήση του εξωτερικού χώρου σε καθημερινή βάση, μπορεί να γίνεται για κάτι περισσότερο από έξι μήνες.

Γι αυτό τον λόγο, η ύπαρξη χώρων που η χρήση τους βρίσκεται στο μεταίχμιο του μέσα και του έξω, εντάχθηκαν στην τυπολογία της αστικής κατοικίας και είναι οι γνωστοί σε όλους μας «ημιυπαίθριοι», οι οποίοι πριν το κλείσιμό τους, λειτουργούσαν και σαν θερμικοί σταθμιστές του κτιρίου ή αλλιώς σαν ζώνες ανάσχεσης.

Είτε είστε από τους τυχερούς που έχουν αυλή ή κήπο, είτε η κλασική βεράντα είναι το «έξω» σας και όσο μικροί ή μεγάλοι είναι οι παραπάνω χώροι, το καλοκαίρι είναι εδώ και να τι μπορείτε να κάνετε για να το χαρείτε όσο πιο δημιουργικά και ατμοσφαιρικά γίνεται.

Αρχικά, μην διαχωρίζετε το μέσα από το έξω, τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντιμετωπίστε συνολικά τον εξωτερικό σας χώρο, σα να είναι ο κύριος χώρος της καθημερινότητάς σας. Φροντίστε να τον διατηρείτε καθαρό, διακοσμήστε και χρησιμοποιήστε τον σαν το υπαίθριο καθιστικό σας. Δηλαδή, ακριβώς σαν αυτό που είναι!

Τι μπορείτε να κάνετε:

1 summer_decor_ideas9Αυτοσχεδιάστε: Με αντικείμενα που θα αλλάξετε τη χρήση τους , όπως μια  σιδερένια γλάστρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν wine cooler

Δώστε χρώμα: Από όμορφα μαξιλάρια στις καρέκλες μέχρι floral πινελιές στον καναπέ ή boho ριχτάρια. Φροντίστε επίσης να συντονίσετε τις αποχρώσεις του καλοκαιρινού σας σερβίτσιου με τα υπόλοιπα αντικείμενα του εξωτερικού σας καθιστικού.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα: με φωτιστικά δαπέδου ή πορτατίφ και αποφύγετε τον γενικό φωτισμό. Φυσικά μην παραλείψετε να φωτίσετε πολλά σημεία με μικρά ρεσό ή φαναράκια.

Οριοθετήστε «δωμάτια»: με διαχωριστικά από υφάσματα, εν είδει κουρτίνας, η οποία μπορεί να χρησιμεύει και σαν ελαφριά σκίαση

3Κάντε την έκπληξη: Δώστε χαρακτήρα στη διακόσμησή σας, χρησιμοποιώντας την οροφή. Κρεμάστε φανάρια, κλουβιά ή γυάλινες μπάλες και ο χώρος σας θα αποκτήσει όγκο.

 Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά: Όπως κλαδιά κλιματαριάς ,καλάμια ή μπαμπού, για διάφορες λεπτομέρειες χρηστικού ή διακοσμητικού χαρακτήρα.

10 DSC_09901-614x408Τέλος, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας αυτοφωτιζόμενα φωτιστικά (ηλιοσυλλέκτες) τα οποία αν έχουν θερμή απόχρωση, μπορούν να χαρίσουν ένα άκρως ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.


Source :

womannow.gr