Πως να κάνετε τα πιο νόστιμα Σοκολατάκια με Δαμάσκηνο


Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 400 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλάκι άχνη
  • λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • καρύδια

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την άχνη σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά).
  2. Αφού λιώσει η κουβερτούρα την αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος ή γάλα σιγά σιγά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
  3. Παίρνουμε τα δαμάσκηνα και βάζουμε στην ήδη υπάρχον τρύπα μισό καρύδι.
  4. Τα βάζουμε στην λιωμένη κουβερτούρα και με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα κυλάμε.
  5. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιούμε πιρούνι για να αποφύγουμε την προσθήκη “περίσσειας” ποσότητας σοκολάτας στο δαμάσκηνο, για να κρατήσει και το ωραίο του σχήμα. Αν δούμε ότι με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος πετρώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε και άλλη ώσπου να γίνει ωραία η υφή της. Εμένα όταν μου περισσεύει σοκολάτα βάζω ξηρούς καρπούς και διάφορα γλυκά του κουταλιού ή φρούτα (φρουί γλασέ) σε κομματάκια και με ένα μικρό κουταλάκι κάνω “βραχάκια” με τον ίδιο τρόπο. Προσοχή: όσο περισσότερη κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τόσο πιο μαλακά θα γίνουν τα σοκολατάκια. Μπορούμε να βάλουμε και 1/4 κουτ. βούτυρο για να γυαλίσει η σοκολάτα.