Τ΄αποτυχημένα μελομακάρονα παρουσιάστριας: Tips για να γίνουν τα δικά σου τέλεια!


Είπε η παρουσιάστρια να μπει στην κουζίνα αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Τα μελομακαρονα που έφτιαξε ήταν μακράν τα πιο απάισια όπως μας λέει η ίδια και σκέτη αποτυχία.

Ο λόγος για την Ελένη Καρποντίνη. Δημοσιεύει μάλιστα και τη φωτογραφία του αποτυχημενου γλυκού στο Instagram.

Για να μη μετράς κι εσύ αποτυχίες, σου δίνουμε όλα τα μυστικά για μελομακάρονα σωστά σιροπιασμένα και τραγανά όσο χρειάζεται! Σου μαθαίνουμε και τις τεχνικές για μικρές ραβδώσεις.

Τα μελομακάρονα που προσπαθείς να φτιάξεις γίνονται σκληρά ή δε σιροπιάζονται σωστά; Ξεραίνονται ή μαλακώνουν μετά από λίγες ημέρες; Δεν μπορείς να πετύχεις τα σχηματάκια; Τι κάνεις λάθος; Μάθε όλα τα μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα

Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ ένα από τα πιο παραδοσιακά, πεντανόστιμα και υγιεινά γλυκά των γιορτών, τα παραδοσιακά μελομακάρονα! Μάθε τα μυστικά για αφράτα και πετυχημένα μελομακάρονα και καλή επιτυχία.

Μυστικά για..

* να μη γίνουν σκληρά: Τα μελομακάρονα δε χρειάζονται πολύ ζύμωμα. Αν τα παραζυμώσεις το πιθανότερο είναι να γίνουν σκληρά και να μην αποροφήσουν το σιρόπι. Μόλις η ζύμη σου γίνει ομοιογενής ξεκίνα να τα πλάθεις.

* να σιροπιαστούν σωστά: Ισχύει ο μαγειρικός νόμος του “ζεστού vs κρύου” και τούμπαλιν. Άλλες συνταγές θέλουν τα μελομακάρονα να σιροπιάζονται ζεστά σε κρύο σιρόπι κι άλλες ενώ έχουν κρυώσει σε σιροπάκι ζεστό. Μην επιχειρήσεις κάτι διαφορετικό γιατί το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.

* να μη μαλακώσουν ή ξεραθούν: Το πετυχημένο μελομακάρονο χρειάζεται και σωστή φύλαξη. Φρόντισε να τα αποθηκεύσεις σε κάποιο μπολ προστατευμένο με μεμβράνη από πάνω.

* να κάνεις σχηματάκια και γραμμές: Μπορείς να “κεντήσεις” τεταγωνάκια και ραβδώσεις με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλά το πιέζεις απαλά πάνω στο ζυμωμένο μελομακάρονο.

Μοναδικά μελομακάρονα