Πότε να βάλω το παιδί σε πρόγραμμα ύπνου;


Κάποιοι γονείς αγχώνονται πολύ ενώ άλλοι είναι λίγο πιο… χύμα με το ωράριο ύπνου των παιδιών τους. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να βάλουμε το παιδί σε ένα πρόγραμμα ύπνου και πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Είτε σας αρέσει να ξενυχτάτε μαζί τους, κυρίως τώρα το καλοκαιράκι, είτε εκείνα δεν λένε να κλείσουν μάτι, τα νήπια έχουν ένα… περίεργο ωράριο και πολλά πέφτουν στο κρεβατάκι τους αρκετά αργά. Μέχρι πότε κρατάει αυτό;

Μια πρόσφατη έρευνα συμβουλεύει τους γονείς να ξεκινάνε το πρόγραμμα ύπνου στα παιδιά πριν να γίνουν 5 ετών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το παιδάκι που θα αποκτήσει ένα συγκεκριμένο ωράριο ύπνου μέχρι τα 5 του έτη όταν θα πάει στο νήπιο θα έχει προσαρμοστεί ευκολότερα σε σύγκριση με ένα παιδάκι που ακόμα θα αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου.

Αν και το δικό σου παιδί βρίσκεται σε αυτή την ηλικία και από φθινόπωρο ετοιμάζει την τσαντούλα του για το νηπιαγωγείο, καλό είναι να αρχίσεις να το βάζεις για ύπνο νωρίτερα.

Δύσκολο; Ένα κόλπο που αποδίδει είναι να το κρατήσεις ξύπνιο το μεσημέρι ώστε μέχρι το βραδάκι να έχει κουραστεί αρκετά! Δοκίμασέ το!